Üzleti tippek

Könyvvizsgálat segítségével biztos lehet a szabályos működésben

könyvvizsgálat

A sikeres vállalkozások hátterében sokféle tényező húzódik meg, köztük nem elhanyagolható a biztos pénzügyi alap. Ennek megteremtéséhez rendszerint szükség van egy partnerre, aki szakmai tanácsokkal látja el a vezetőket és az adminisztráció terhét is átvállalja. Egy profi könyvelő segít eligazodni a jogszabályok között, utat mutat a törvényes működéshez, de közben a rejtett lehetőségekre is felhívja a figyelmet. A pénzügyeket érintő teendők itt azonban nem érnek véget, hiszen a könyvvizsgálat is felmerülhet, mint opció, de bizonyos esetekben ez kötelező is lehet.

Egyszerűen fogalmazva a könyvvizsgálat célja, hogy egy független szakember is átvizsgálja a vállalkozás pénzügyeit. Az éves beszámoló ellenőrzése révén a vezetők képet kaphatnak arról, hogy az abban szereplő adatok minden tekintetben megfelelnek-e a számviteli törvény előírásainak.

könyvvizsgálat kötelező minden kettős könyvvitelt vezető vállalkozónak, továbbá olyan estekben, ha az árbevétel és a foglalkoztatottak száma túllépi a meghatározott szintet. Ám függetlenül attól, hogy kötelező-e, minden vezető számára ajánlott az ilyen jellegű felülvizsgálat. Nem kell feltétlenül szándékos visszaélésre gyanakodni, ugyanis egy véletlenül ejtett hiba is elegendő lehet ahhoz, hogy a vállalkozás hitelessége és pénzügyi háttere bizonytalanná váljon. Fontos tudatosítani, hogy a könyvvizsgálat árak kifizetése nem felesleges pénzkidobás, hiszen azt szolgálja, hogy a vezetők nyugodtak legyenek vállalkozásuk szabályos működését illetően.

Ha érdekli a könyvvizsgálat, nálunk jó helyen jár! Cégünk, a Balance Kft. a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagjaként jogosult a beszámolók felülvizsgálatára és hivatalos véleményezésére. A könyvvizsgálat Budapest 11. kerületében zajlik, ezért elsősorban fővárosi vállalkozások erősítik ügyfeleink körét, de minden érdeklődőnek szívesen segítünk. Tevékenységünkről bővebben tájékozódhat a www.balancekft.hu weboldalon, ha pedig meggyőztük, várjuk megkeresését a +36-1-203-4405-ös telefonszámon és a balance@balancekft.hu e-mail címen!

Legutóbbi hozzászólások