Üzleti szolgáltatások

Szakmai felelősségbiztosítás nemzetközi fuvarozók számára

CMR biztosítás

A határokon átívelő kereskedelmi tevékenység napjainkban már teljesen természetes, egyre több cég ápol nemzetközi kapcsolatokat. A fuvarozás nem kifejezetten kockázatos tevékenység, mégis sokféle probléma léphet fel útközben, ami akadályozza, hogy az áru épségben és hiánytalanul célba érjen. Az olykor igen nagy értékű áru sérülésével vagy éppen eltulajdonításával járó költség igen nagy anyagi terhet jelent a szállítmányozó cégek számára. Egy-egy komolyabb káresemény olyan költséggel járhat, ami romba dönti a céget, így nem kérdés, hogy megéri-e a szakmai felelősségbiztosítás fuvarozók számára. A nemzetközi fuvarozással kapcsolatos biztosítás közismert neve a CMR biztosítás. Mit érdemes erről tudni?

CMR biztosítás a fuvarozott árut érintő káreseményekre nyújt fedezetet, ám ezen felül az indokolt felelősségre vonással kapcsolatos jogi védekezés költségeit is megtéríti a biztosító. A leggyakrabban előforduló káresemények között olyanok fordulnak elő, mint a fuvarozó figyelmetlensége miatt bekövetkező balesettel járó sérülés vagy éppen a lopásból adódó hiány. CMR biztosítást bárki köthet, akinek hazánkban bejegyzett vállalkozása, valamint nemzetközi árufuvarozói engedélye van, ám a szerződés természetesen számos feltétellel jár, melyben olyan tényezők játszanak szerepet, mint a terület és áruérték, de a szállított áru jellege sem mellékes. Jó tudni, hogy alapvetően a szerződés csak az abban foglalt járműre, valamint annak szállítmányára terjed ki, azonban van lehetőség olyan CMR biztosítást is kötni, ami a teljes cégre érvényes.

Szeretné tudni, hogy a szakmai felelősségbiztosítás fuvarozók számára pontosan mivel jár, illetve milyen ajánlatok közül lehet válogatni? A Hungarorisk Kft. szakértői mindenben rendelkezésére állnak, hogy olyan biztosítást kössön, ami eleget tesz elvárásainak! Ismerje meg tevékenységünket és tájékozódjon lehetőségeiről a www.biztositasvalaszto.hu weboldalunkon, kérdéseit pedig tegye fel bátran az info@hungarorisk.hu e-mail címen vagy a +36-1-454-0308-as telefonszámon!

Legutóbbi hozzászólások