Üzleti szolgáltatások

Az építőipari kivitelezők felelősségbiztosításáról dióhéjban

építőipari kivitelezők felelősségbiztosítása

A szakmai felelősségbiztosítás sok esetben csak egy olyan opcionális lehetőség, ami védelmet nyújt a szakembereknek az előre nem látható helyzetekre. Ám vannak olyan munkakörök, amikben az esetlegesen okozott kár olyan mértékű lehet, ami már nem ad teret a választásnak, kötelező szerződést kötni. Az építőipari tevékenységeket érintően néhány évvel ezelőtt változott a jogszabály, melynek értelmében kötelezővé vált az építőipari kivitelezők felelősségbiztosítása.

Nem érdemes erre úgy tekinteni, mint egy szükséges rosszra, hiszen az építőipari kivitelezők felelősségbiztosítása a szakemberek érdekeit szolgálja. A kivitelezők akaratlanul okozhatnak olyan károkat munkájuk során, ami romba döntheti az egész karrierjüket, és ilyen helyzetbe nyilvánvalóan senki sem szeretne kerülni. Tekintettel arra, hogy a károkozásért a szakember anyagilag is felelős, a bíróság által megítélt sok millió forintos kártérítés olyan költséget jelenthet, amit a legtöbb esetben nem lehet önerőből megtéríteni. Azonban a megfelelő építőipari kivitelezői felelősségbiztosítás esetén a bírság megtérül, és az ügy rövid időn belül lezárulhat. Természetesen körültekintőnek kell lenni a szerződés megkötésekor, ugyanis jelentős különbségek lehetnek a biztosítók ajánlatai között, ezért mindenképpen célszerű egyedi ajánlatot kérni, hogy az építőipari kivitelezők felelősségbiztosítása valóban biztos háttérként szolgáljon.

Amennyiben az Ön számára is kötelező az építőipari kivitelezők felelősségbiztosítása, és szeretne a lehető legkedvezőbb ajánlattal élni, ismerkedjen meg a Hungarorisk Kft. tevékenységével! Cégünk teljes körű segítséget nyújt a szakmai felelősségbiztosítások terén, hiszen a szerződéskötésben, a szerződések díjrendezettségének nyomonkövetésében, valamint a kárrendezési eljárás során is számíthat ránk. Látogasson el www.mernokbiztositas.hu weboldalunkra, ahol mindent megtudhat tevékenységünkről, amennyiben pedig kérdése lenne az építőipari kivitelezők felelősségbiztosításával kapcsolatban, bátran keressen fel minket a +36-1-454-0308-as telefonszámon vagy a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen!

Legutóbbi hozzászólások