Technológiák

Az építőanyagok fajtáiról és azok jellemzőiről

építőanyagok

Noha az építőanyagokat nagyjából azonos területen alkalmazzák, mégsem könnyű csoportosítani ezeket, annyira különböző fajták léteznek. A legegyszerűbb felosztás az alapanyag szerinti, eszerint beszélhetünk a természetben megtalálható, azaz természetes anyagokról mint a fa vagy a homok, és különböző eljárásokkal előállított, mesterséges építőanyagokról, mint a beton vagy a tégla.

Ha a felhasználás módjából indulunk ki, több kategóriát is megkülönböztethetünk.

1. Szerkezetépítő anyagok, mint a fa, vasbeton vagy éppen az acél legfőbb előnye különbözőségeik ellenére, hogy bírják a terhelést, adott esetben az épület súlyát.

2. Kötőanyagok, mint a mész, a gipsz vagy a cement segítenek megkötni, stabilizálni az alapanyagot és ezzel biztosítják a megfelelő összetartását a különböző anyagoknak.

3. Szigetelőanyagok, mint az üveggyapot, bitumen vagy az üveg szerepe a védelem, a zajtól, hidegtől, hőtől, víztől stb.

4. Burkoló anyagok, mint a festék, kő, vagy a fa fedésre és dekorálásra használható építőanyagok, melyeket rendkívüli változatosság és variálhatóság jellemez.

5. Szerelvények, mint a szelepek, csövek, vezetékek a villany vagy a gáz elvezetése mellett a komfortérzet biztosítására szolgálnak.

Az ILOVSZKY Tüzépben Orosházán és online áruházunkban megtalálja a megfelelő építőanyagokat, legyen szó nyílászárókról, festékekről, fürdőszoba felszerelésről, gipszkartonról, kerítéselemekről, kötőanyagokról, szerszámokról, tetőfedő anyagokról, téglákról, vasáruról vagy tüzelőanyagokról! Látogasson el weboldalunkra a www.ilovszkytuzep.hu internetes címen, ahol online katalógusunkból kiválaszthatja az aktuális kínálatból forgalmazott termékeinket, ismert márkák és gyártók bevált és ellenőrzött építőanyagai közül is válogathat.

Szeretné egy helyről beszerezni a szükséges építőanyagokat? Keressen fel bővebb információért és termékkínálatért minket elérhetőségeinken, az ilovszky@ilovszkytuzep.hu e-mail címen, valamint a 06-68-412-368-as telefonszámon, készséggel állunk rendelkezésére! És ne feledje, az építőanyagok forrása minden szezonban az Ilovszky Tüzép!

Legutóbbi hozzászólások