Emberi erőforrások

A munkaszerződés készítés kötelező elemei és lehetőségei

munkaszerződés készítés

Egy új munkaviszony létrejötte a cég számára éppen olyan izgalmas változást jelent, mint a csapatba frissen bekerülő személynek. Munkaadó és munkavállaló részéről egyaránt sokféle lehetőségeket tartogat ez a helyzet, ám fontos, hogy minden részlet, amiben a két fél megegyezik, rögzítve legyen. Valamennyi munkaviszony egyedi a maga módján, ez pedig azt jelenti, hogy a sablon szerződés helyett sokkal jobb megoldást jelent a munkaszerződés készítés.

munkaszerződés készítés során eleget kell tenni a törvényi előírásoknak, ehhez pedig figyelemmel kell kísérni a munkaügyi szabályok változását. Vannak bizonyos tartalmi elemek, melyeket kötelezően fel kell tüntetni, de az egyedi munkaszerződés készítés a saját igények és célok érvényesítésének is teret enged, természetesen a törvény adta keretek között.

A jelenleg hatályos szabályok szerint a munkaadó és munkavállaló adatain túlmenően kötelező belefoglalni a szerződésbe a munkaviszony időtartamát, az alapbért, a munkakört és a munkavégzés helyszínét. Nem kötelező, de ajánlott feltüntetni a szerződésben a próbaidő hosszát is, ha arról született megegyezés a felek között. A munkaszerződés készítés alkalmával ezen felül olyan tartalmi elemeket is bele lehet illeszteni a dokumentumba, mint a titoktartási kötelezettség, a többletjuttatás biztosítása vagy éppen az összeférhetetlenség tilalma. Amennyiben nem rendelkeznek másképp a felek, a munkaviszony a szerződés aláírásának napjától van érvényben, a szerződés pedig a későbbiekben bármikor módosítható.

Szeretné biztos kezekben tudni cége munkaügyeit? A BERITAX Szám- és Könyvviteli Kft. szakértőire a munkaszerződés készítés és módosítás terén is számíthat! Látogasson el a www.beritax.hu weboldalra, ahol mindent megtudhat arról, hogy milyen egyéb lehetőségeket biztosítunk ügyfeleinknek a bérszámfejtés keretein belül! Ha érdekli a professzionális munkaszerződés készítés, forduljon hozzánk bizalommal a +36-20-522-5008-as telefonszámon vagy a beritax@beritax.hu e-mail címen, szívesen segítünk!

Legutóbbi hozzászólások